ua en ru

Exсelerate Energy розпочала підготовку інженерних робіт для розміщення платформи з прийому LNG

Американська Exсelerate Energy розпочала підготовку інженерних робіт для розміщення морської платформи з прийому зрідженого газу в акваторії порту "Южний". Про це заявив голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Американська компанія Exсelerate Energy розпочинає підготовку інженерних робіт для розміщення морської платформи з прийому зрідженого газу на чорноморському побережжі України. Це сталося завдяки підписаній 16 квітня угоді між ДП "Національний проект LNG термінал" та компанією Excelerate Energy" - повідомив Каськів.

За його словами, результати проведеної роботи дозволять вже у наступному році розмістити в порту "Южний" морську платформу з прийому зрідженого газу (FSRU) загальним обсягом до 5 млрд куб. м.

Крім того, він повідомив, що представники юридичної компанії Baker Botts надали юридичний висновок щодо можливості безперешкодного транспортування газу через протоки Босфор та Дарданелли, а польський підрозділ міжнародної компанії ILF забезпечить виконання передпроектних та вишукувальних робіт в рамках розробки першої стадії проектування наземної частини терміналу.

Читайте також: Янукович доручив розпочати будівництво LNG-терміналу протягом 2013 р