ua en ru

Група "Російські машини" заявила, що не приймає участі в управлінні ХТЗ

Група "Російські машини" заявила, що не приймає участі в управлінні ХТЗ

Група "Російські машини" заявила, що не приймає участі в управлінні Харківським тракторним заводом (ХТЗ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи.

Відзначимо, в кінці квітня Олександр Ярославський придбав контрольний пакет (62,44 %) акцій ПАТ "Харківського тракторного заводу".


"У зв'язку з появою у ряді українських ЗМІ інформації, що не має ніяких підстав, "Російські Машини" вважають важливим зробити наступну заяву: Група "Російські Машини" не є акціонером Харківського тракторного заводу і не бере ніякої участі в управлінні підприємством", - йдеться на офіційному сайті підприємства

Нагадаємо, у 2006-2007 рр. ХТЗ вже входив у число активів Олександра Ярославського (№ 8 рейтингу українського Forbes за минулий рік), а точніше групи DCH, що йому належить. В даний час генеральним директором ХТЗ є Андрій Коваль, один з довірених топ-менеджерів Ярославського, раніше керував іншими промисловими активами бізнесмена.

За повідомленням прес-служби DCН, в даний момент юристи займаються фіналізацією операції з придбання контрольного пакету акцій ПАТ "Харківського тракторного заводу".

"Угода включає в себе покупку акцій трьох компаній, які в свою чергу є власниками акцій ХТЗ. Ці ж компанії володіють частиною боргів заводу, які також будуть передані новому власнику. Зараз завершується юридичне оформлення документів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомлялося, що ХТЗ був заснований в 1930 р., за свою історію випустило понад 3 млн одиниць тракторів та іншої техніки. В асортимент продукції колісні та гусеничні трактори різної потужності, бульдозери, тягачі, навантажувачі та ін. Традиційно поставляє продукцію на зовнішньому ринку – включаючи країни Європи, Азії, Африки, продукція сертифікована за європейськими стандартами якості.