ua en ru

Група нардепів звинувачує керівництво МОЗ у бездіяльності

Народні депутати направили на ім'я прем'єр-міністра Арсенія Яценюка депутатське звернення з описом критичного становища в системі охорони здоров'я. Про це йдеться у зверненні за підписом 67 народних депутатів з різних фракцій.

У зверненні депутати звертають увагу прем'єра на критичне становище, яке склалося в системі охорони здоров'я, в результаті бездіяльності та неналежного виконання обов'язків керівництвом міністерства, яке, на думку депутатів, суттєво гальмує впровадження і реалізацію реформування системи охорони здоров'я.

Зокрема нардепи закидають міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі та його першому заступнику Олександрі Павленко системне блокування процесу реєстрації лікарських засобів та оптово-відпускних цін на них, що призвело до неможливості закупівлі медикаментів в усіх державних закладах охорони здоров'я, у тому рахунку шпиталях Міністерства оборони України.

Також нардепи вказують на бездіяльність МОЗу, щодо розробки підзаконих нормативно-правових актів, які мали б запустити в дію прийнятий Верховною Радою закон про передачу закупівель лікарських засобів за державними програмами до міжнародних організацій, що мало б подолати корупційні схеми на тендерах у МОЗі. "Натомість декілька місяців затягування нормативно-правової роботи МОЗом, фактично зірвало закупівлі лікарських засобів державою у 2015 р.", - йдеться у зверненні.

Обурені депутати і тим, що керівництво МОЗ в порушення покладених на нього обов'язків, не здійснило жодних дій, щодо направлення на лікування за кордон важкохворих українців, в тому числі дітей із важкими онкологічними захворюваннями, та поранених в зоні АТО бійців. "Держава виділила із бюджету на ці цілі майже 152 млн грн, але з лютого місяця 2015 р. Комісія, що перебуває у прямому підпорядкуванні МОЗ України, не провела жодного засідання, та не прийняла жодного рішення, щодо направленння важкохворих на лікування за кордон", - підкреслюється у листі.

Тож депутати із фракцій Радикальної партії, "Народного фронту", "Батьківщини", "Блоку Петра Порошенка", позафракційні депутати Б. Філатов, Б. Береза, В. Парасюк, А. Ілєнко, Ю. Левченко та інш. закликають прем'єр-міністра негайно звільнити з посади першого заступника міністра охорони здоров'я Олександру Павленко, за фактами невиконання покладених на неї обов'язків, та провести ретельне службове розслідування, щодо неналежного здійснення своїх обов'язків, а також на предмет порушення норм чинного законодавства України міністром охорони здоров'я Олександром Квіташвілі.

Група нардепів звинувачує керівництво МОЗ у бездіяльності

Група нардепів звинувачує керівництво МОЗ у бездіяльності

Група нардепів звинувачує керівництво МОЗ у бездіяльності

Група нардепів звинувачує керівництво МОЗ у бездіяльності