ua en ru

МАКО за останні 3 роки сплатила понад 0,5 млрд грн податків

За останні 3 роки група МАКО сплатила до державного бюджету України більше 527,4 млн грн податків. Про це йдеться у повідомленні, поширеному прес-службою групи.

"У зв'язку з випадками публічних заяв високопоставлених чиновників, у яких компанії групи МАКО безпідставно звинувачують у несплаті податків, фінансових порушеннях і навіть фінансуванні тероризму, хочемо оприлюднити інформацію щодо фінансової діяльності групи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними МАКО, за останні 3 роки до бюджету України підприємствами групи були сплачені такі суми податку на прибуток та податку на додану вартість: у 2012 р. - 126,8 млн грн; у 2013 р. - 225,3 млн грн; у 2014 р. - 175,3 млн грн.

"Таким чином, за останні 3 роки розмір сплачених підприємствами групи МАКО в державний бюджет внесків тільки з податку на прибуток та податку на додану вартість склав 527,4 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У компанії підкреслюють, що це офіційні дані, які підтверджуються податковою звітністю підприємств.

"Хочемо зазначити, що, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні і сильний політичний тиск, який чинять на групу компаній МАКО (перевірки, кримінальне переслідування), в 2014 р. ми повністю виконували всі податкові зобов'язання перед бюджетом України", - йдеться в повідомленні.

В групі також заявляють, що по всіх кримінальних справах, порушених стосовно її діяльності, в тому числі з питань нібито несплати податків, "виразно помітні спроби політичного переслідування і прагнення створити в очах громадськості негативний імідж групі МАКО і її акціонеру".

Нагадаємо, "Мако-Трейдінг належить синові колишнього Президента України Віктора Януковича - Олександру Януковичу.