ua en ru

Група компаній РФ виплатить США 6 млн доларів у справі про відмивання грошей

Група компаній РФ виплатить США 6 млн доларів у справі про відмивання грошей Фото: уряд США

Ні одна з російських компаній не визнала провину

Група російських компаній виплатить 6 млн доларів компенсації по справі про відмивання коштів уряду Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Група компаній, яка належить Росії, погодилася виплатити уряду США компенсацію в розмірі 6 млн доларів у зв'язку з імовірним відмиванням коштів та податковим шахрайством", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, про це оголосили за кілька днів до передачі відповідної справи в суд. Так, федеральні прокурори в Нью-Йорку 12 травня 2017 року оголосили про укладення угоди з російським бізнесменом Денисом Кацив, власником Prevezon Holdings. По ньому, ні одна з компаній Prevezon Holdings не визнала провину.

Прокурори мали намір змусити компанії заплатити більше 20 млн доларів вважаючи, що ці кошти були відмиті з використанням схеми податкового шахрайства в розмірі 230 млн доларів, з вірогідним посібництвом корумпованих податкових органів РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, що Російська Федерація рано чи пізно виплатить Україні компенсацію за окуповані території.