ua en ru

Група компаній "Газ Україна" планує в 2013 р. збільшити свою долю на ринку зрідженого газу до 20%

Група компаній "Газ Україна" в 2013 році планує збільшити свою долю на ринку зрідженого газу України на 2% в порівнянні з 2012 роком, довівши її до 20% обсягу ринку, наростивши при цьому продажі до до 160 тис. т на рік.

Сьогодні в групі компаній "Газ Україна" збудована диференційована структура продажів. До неї входить продаж ресурсу Кременчуцького НПЗ в обсязі близько 10 тис. т на місяць, імпортного зрідженого газу - в середньому 2 тис. т в місяць, ресурсу отриманого після переробки ШФЛУ на давальницьких умовах і перепродажу ресурсу, купленого на аукціонах в ПГНК.

В минулому році зростання продажів склало 3% і досягло 145 тис. т зрідженого газу. Збільшення було обумовлене зростанням закупівлі ресурсу Кременчуцького НПЗ, цього року група компаній планує збільшити реалізацію імпортного зрідженого газу і ресурсу, отриманого після давальницької переробки.

"Газ Україна" підкреслює, що всі звинувачення на адресу групи компаній в торгівлі аукціонним газам і монополізації ринку зрідженого газу України безпідставні.

"ТОВ "Газ-Україна 2009" є єдиним збутовим підрозділом, що входить до групи компаній "Газ Україна". "ТОВ "Газ-Україна 2009" жодного відношення до закупівлі і реалізації аукціонного газу не мало і не має. Компанія займається виключно імпортом зрідженого газу, переробкою сировини на давальницьких умовах із сплатою акцизу, ПДВ, екологічного збору, продажем ресурсу ПАО "УкрТатНафта".

Зараз ГК "Газ Україна" реалізує нафтопродукти і зріджений газ через 150 АЗС, що працюють під різними брендами у всіх регіонах країни. Зокрема, партнерами групи на роздрібному ринку є компанії "Експогаз", "Автотранс", "Фоб", "Каргаз", "Бест Ойл","Афган" і низка інших мереж.

"Газ Україна" - український енергетичний холдинг, що динамічно розвивається, спеціалізується на торгівлі зрідженим і природним газами, широким спектром нафтопродуктів і товарів для нафтогазової галузі. Центром корпоративного управління холдингу в даний час є ТОВ "Газ Україна 2009". Компанія реалізує енергоресурси великим і дрібним оптом у всіх регіонах України, використовуючи для їх доставки найбільш ефективні логістичні можливості. У числі партнерів - НАК "Нафтогаз Україна", ПАО "Укрнафта", ТНК-ВР, Лукойл, ПАО "Укртатнафта" і інші крупні учасники ринку.

Група займає лідируючі позиції на українському ринку крупнооптової торгівлі зрідженим газом. Для формування стійких каналів збуту група з початку 2011 року приступила до створення власної збутової мережі АЗС на території України і на ринках Центральної Європи.