ua en ru

Група ІС показала "еволюцію" окупаційних військ на Донбасі

Група ІС показала "еволюцію" окупаційних військ на Донбасі Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Навесні 2014 року Путін використав ситуацію для нападу на Україну, не маючи єдиного і глобального плану

Група "Інформаційний спротив" показала "еволюцію" окупаційних військ на Донбасі. Відповідну інфографіку на своїй сторінці в Facebook розмістив лідер групи ІС Дмитро Тимчук.

"Без сумніву, навесні 2014 року Путін використав ситуацію для нападу на Україну, не маючи свого єдиного і глобального "плану Барбаросса". Вся авантюра Кремля на Донбасі - це з'єднання елементів різних планів Генштабу ЗС РФ, ГРУ та ФСБ агресії: коли не спрацьовував один з планів, в силу вступав інший", - написав він.

Тимчук також додав, що "проваливши імітацію сепаратистських квазіреспублік зі своєю" армією Новоросії ", Генштаб РФ взяв під оперативне управління "армійські корпуси ЛДНР".

"Так спочатку хитро замаскована окупація РФ частини Донбасу силами сепаратистів під управлінням росіян стала прямою і явною, бо здійснюється оперативно-тактичними з'єднаннями в особі "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР" як оргштатними структурами ВС РФ", - написав він.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що Федеральна служба безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) активно вербує на Донбасі військових для бойових дій на Близькому Сході. Згідно з інформацією ІС, характерною особливістю під час вербування є те, що співробітники ФСБ РФ при відборі кандидатів віддають перевагу військовослужбовцям, які мають на руках паспорт громадянина України.