ua en ru

Група експертів від Митного союзу у грудні перевірить підприємства США з виробництва м'яса птиці

Група експертів із країн Митного союзу (МС) приєднається до інспекції підприємств США з виробництва м'яса птиці, яка відбудеться у другій декаді грудня 2013 р.

Група експертів із країн Митного союзу (МС) приєднається до інспекції підприємств США з виробництва м'яса птиці, яка відбудеться у другій декаді грудня 2013 р. Про це йдеться в повідомленні Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд). Відомство узгоджує терміни проведення інспекції з ветеринарними службами Казахстану і Білорусії. Список американських підприємств, на яких відбудеться перевірка, поки уточнюється.

У відомстві також повідомили, що в рамках інспекції російська сторона має намір ознайомитися з роботою системи, що гарантує незастосування фармакологічного стимулятора продуктивності рактопаміна при виробництві продукції, призначеної для експорту в країни ТЗ.

Крім того, Россільгоспнагляд розгляне можливість відновлення поставок до РФ продукції з двох американських підприємств з виробництва м'яса індички. "У разі прийняття позитивного рішення ці підприємства відновлять постачання і будуть перевірені в ході чергової інспекції, запланованої на лютий 2014 р.", - зазначили в Россільгоспнагляді.