ua en ru

Група екс-посадовців привласнила земельну ділянку держпідприємства під Києвом вартістю 120 млн гривень

Група екс-посадовців привласнила земельну ділянку держпідприємства під Києвом вартістю 120 млн гривень Фото: слідчі дії під час затримання (facebook.com/LarysaSargan)

Зловмисники привласнили земельну ділянку держпідприємства "Радіопередавальний центр" у Броварах

Правоохоронці викрили група екс-посадовців, які незаконно привласнили земельну ділянку держпідприємства "Радіопередавальний центр" під Києвом. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

Як зазначається, правоохоронцями припинено діяльність злочинної організації у складі 7 осіб, серед яких троє адвокатів, яка незаконно привласнила земельну ділянку ДП "Радіопередавальний центр".

"До складу групи входили колишній в.о. керівника концерну "РРТ", екс-керівник Держспецзв’язку України, колишній в.о. начальника Держгеокадастру в Київській області, колишній арбітражний керуючий та директор ДП "Радіопередавальний центр", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зловмисники незаконно привласнили земельну ділянку держпідприємства площею понад 115 га в Броварах вартістю майже 120 млн гривень.

Крім того, повідомляється, що за півроку до анексії Криму та окупації Донецької та Луганської областей зловмисники незаконно знищили працююче обладнання ДП "Радіопередавальний центр" за допомогою якого радіосигналом було покрито 95% відсотків території України, у тому числі окуповані території.

"На території колишнього Радянського Союзу всього було лише три таких об’єкта, один з них - це РПЦ в м. Бровари", - зазначає Сарган.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки вчиненому у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації) КК України.

Сарган також зазначила, що сьогодні о 14:00 годині в Шевченківському районному суді Києва обиратимуть запобіжний захід організатору злочинної організації.

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Слідчого управління ГУНП в Київській області за оперативного...

Опубліковано Ларисою Сарган 31 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно членів озброєної банди, яка діяла протягом 2015-2017 років на території р. Києва, Київської області та Республіки Молдова.