ua en ru

Група демократів у Конгресі США оголосила про початок процедури імпічменту Трампа

Група демократів у Конгресі США оголосила про початок процедури імпічменту Трампа Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Трампа звинуватили в порушенні Конституції

Представники Демократичної партії в Конгресі Сполучених Штатах Америки у середу, 15 листопада, оголосили про початок процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, звинувативши його в порушенні Конституції країни.Про це повідомляє "Голос Америки".

Так, на прес-конференції члени Палати представників Стів Коен, Луїс Гутьеррез, Ел Грін, Адріано Эспаллат, Марсія Фадж і Джон Ярмут заявили, що виступити з цією ініціативою їх змусило "занепокоєння про національної безпеки держави".

"Ми вважаємо, що президент Трамп порушив Конституцію, і тому починаємо процедуру імпічменту у відповідності з п'ятьма пунктами звинувачення", - заявив Коен.

Крім того, автори ініціативи імпічменту згадали звільнення директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі, за порушення, так званого Emoluments Clause, обмежує вплив іноземних урядів на внутрішню політику США, а також дії, що порушують принципи незалежності органів правосуддя і свободи преси.

Нагадаємо, наприкінці жовтня у США мільярдер з Каліфорнії Тому Стаєр почав кампанію імпічменту Трампа.