ua en ru

ДРС не підтримала проект автоіндексації тарифів "Укрзалізниці"

ДРС не підтримала проект автоіндексації тарифів "Укрзалізниці" Фото: Ксенія Ляпіна (з відкритих джерел)

Держрегуляторна служба відмовила у погодженні проекту

Державна регуляторна служба (ДРС) не підтримала проект автоматичної індексації тарифів на вантажні перевезення "Укрзалізниці". Про це в ході наради в ДРС заявила глава служби Ксенія Ляпіна, передає РБК-Україна з посиланням на "Обозреватель".

Ляпіна зазначила, що без створення Національної регуляторної комісії з питань транспорту проблеми залізниці вирішити не вдасться.

"До нас надійшов проект від Мінінфраструктури щодо автоматичної індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення. Але ми знайшли там суттєві недоліки і 26 липня відмовили у погодженні цього проекту. Але ідея формульного підходу та пошуку форм взаєморозуміння залишається", - зазначила Ляпіна.

В ДРС вважають, що до початку роботи новообраного парламенту і формування Кабінету міністрів вирішити питання тарифів навряд чи можливо. Ляпіна пропонує використовувати час до вересня для формування локального порядку денного з урахуванням позиції вантажоперевізників.

"Я вважаю, що без незалежного регулятора далеко ніхто не поїде. Він визначить, що є інфраструктурною складовою, що піде у вільний ринок, що може субсидуватися, вивчить витрати залізниці. Це професійна робота, яка повинна бути зроблена. Хтось повинен професійно аналізувати витрати залізниці", - підкреслила Ляпіна.