ua en ru

Гройсман заявив про розблокування видобутку газу в Україні

Гройсман заявив про розблокування видобутку газу в Україні Фото: Володимир Гройсман у Харківській області (Facebook /KabminUA)

Як запевнив прем'єр, Україна має достатньо покладів газу, щоб забезпечити власні потреби

Кабінет міністрів розпочав процес відновлення видобутку українського газу в Україні, що сприятиме відновленню енергетичної незалежності країни і її конкурентності. Про це сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час спілкування із журналістами на газопромислового управління "Шебелинкагазвидобування" в рамках робочої поїздки до Харківської області, повідомили у прес-службі уряду.

"Український газ зможе бути абсолютно конкурентним за ціною щодо інших країн. Тому трохи терпіння, процес вже розпочався. Ми його доведемо до логічного завершення. Всі українці це відчують", - зазначив Гройсман.

За словами прем'єра, запуск буріння газової свердловини на "Шебелинкагазвидобуванні", який відбувся сьогодні, - це процес відновлення видобутку українського газу, який дасть відчутний результат щодо збільшення обсягів видобутку газу найближчим часом. Як уточнив глава уряду, Україна має достатньо покладів газу, щоб забезпечити власні потреби.

"Ми маємо працювати на новітніх технологіях, ми маємо ефективно видобувати газ, ми маємо направляти цей газ на енергобезпеку нашої країни", - наголосив Гройсман, додавши, що протягом 2007-2010 років державним компаніям не було видано жодного дозволу, внаслідок чого відбувалося падіння видобутку газу і росла залежність України від Російської Федерації.

Уряд розпочав процес відновлення видобутку українського газу в Україні, що сприятиме відновленню енергетичної незалежнос...

Опубліковано Урядовий портал 9 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше сьогодні прем'єр-міністр Гройсман дав старт бурінню нової свердловини на Шебелинському газоконденсатному родовищі в Харківській області.