ua en ru

Гройсман заявив про необхідність якнайшвидшої приватизації "Укрспирту"

Гройсман заявив про необхідність якнайшвидшої приватизації "Укрспирту" Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Наразі в Україні є 3,5 тисячі державних підприємств

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про необхідність якнайшвидшої приватизації державного підприємства "Укрспирт". Про це він сказав у ході засідання уряду, повідомляє "Радіо Свобода".

"Укрспирт" треба продати, навіщо він державі потрібен взагалі? Аукціон, прозорий абсолютно, і нехай купують. Скільки разів уже ставили на голосування в парламенті, щось ніяк не виходить", - заявив він.

За словами Гройсмана, наразі в Україні є 3,5 тисячі державних підприємств.

"Кому потрібні 3,5 тисячі підприємств? Покажіть мені пересічних громадян, які отримують користь від них. Зате всі директори там живуть нормально. А держава зазнає збитків", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики Тарас Кутовий заявляв, що від приватизації підприємства "Укрспирт" державний бюджет може отримати від 200 до 400 млн доларів.

"Ми не сподіваємося отримати багато від приватизації "Укрспирту". Але за моїми відчуттями, це буде більше, ніж від Одеського припортового заводу", - зазначив Кутовий.

Міністр зазначив, що на "Укрспирті" існує глобальна системна корупція, і змінити такий стан речей зможе тільки приватизація. За словами міністра, тільки половина заводів "Укрспирту" є частиною централізованої керованої системи, інші - окремі юридичні особи.