ua en ru

Гройсман закрив ранкове засідання ВР і оголосив про консультації з головами фракцій

Гройсман закрив ранкове засідання ВР і оголосив про консультації з головами фракцій Фото: Гройсман закрив засідання ВР раніше встановленого регламентом часу

Нардепи знову не підтримали включення до порядку денного законопроекту про спецконфіскацію

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман о 13:04 закрив ранкове пленарне засідання парламенту і оголосив про проведення консультацій глав фракцій і депутатський груп, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, нам ще треба провести консультації за наполяганням народних депутатів України. На превеликий жаль, але оголошую ранкове засідання Верховної Ради України закритим. О 16:00 продовжуємо нашу роботу на вечірньому засіданні, але я просив би всіх керівників фракцій, по-перше, забезпечити 100% явку. Ми почнемо з законів по спецконфіскації", - сказав спікер ВР.

Відзначимо, що раніше спікер оголосив годинну перерву для проведення консультацій, однак після перерви нардепи знову не підтримали включення до порядку денного для розгляду питання і прийняття рішення щодо законопроекту №4057 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей звернення в доход держави грошових коштів, цінностей і доходів від них до прийняття вироку суду".

Включення документа до порядку денного підтримали лише 200 і 162 парламентаря при 226 необхідних.

Так, прийняття документа має сприяти поверненню арештованих коштів колишнього президента Віктора Януковича до державного бюджету України.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала скандальний "безвізовий" закон про електронне декларування з пропозиціями президента Петра Порошенка. Законопроект №3755 підтримали 278 парламентарів.