ua en ru

Гройсман виступає за посилення відповідальності нардепів за прогули

Гройсман виступає за посилення відповідальності нардепів за прогули Фото: Володимир Гройсман

Спікер хоче посилити відповідальність, зокрема, керівників фракцій

Голова Верховної Ради України (ВРУ) Володимир Гройсман виступає за необхідність посилення відповідальності нардепів та керівників фракцій і груп за нехтування парламентарями їх робочими обов'язками. Про це спікер парламенту сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Як не соромно дивитися людям в очі, коли ти не ходиш взагалі на роботу?.. Я не збираюся з цим миритися. Вважаю, що треба підвищувати роль керівників фракцій... вони мають нести відповідальність за тих, хто дозволяє собі нехтувати елементарними речами... Має бути повноцінний робочий день, повноцінна участь у засіданні Верховної Ради, повноцінна участь у законодавчому процесі, роботі комітетів", - підкреслив Гройсман.

Голова ВР зазначив, що ефективній роботі у сесійній залі має передувати серйозна робота у комітетах. Він поставив завдання комітетам на наступному тижні проаналізувати зареєстровані законопроекти і визначити їх пріоритетність до розгляду.

"Завдання - зробити Парламент відкритим, публічним, зрозумілим для громадян, і треба зробити так, щоб Апарат Парламенту був тією допоміжною службою народних депутатів, яка дозволить розробляти і приймати якісні закони", - підкреслив спікер.

Нагадаємо, Гройсман сподівається, що до кінця року буде розроблено план реформування парламенту.