ua en ru

Гройсман не бачить причин для зростання цін через збільшення пенсій

Гройсман не бачить причин для зростання цін через збільшення пенсій Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

Уряд наразі опрацьовує рішення, які дозволять у майбутньому корегувати інфляційні коливання

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не бачить причин для зростання цін через збільшення пенсій. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України

За словами голови уряду, теза про ризик росту цін через зростання пенсій - невиправдана. Він зазначив, що ріст цін сьогодні спричинений об’єктивними факторами, серед яких - неврожай з деяких сегментів продовольства та зменшення поголів’я свиней через хвороби.

"А причин росту цін (через збільшені пенсії) я не бачу", - сказав Гройсман.

Прем'єр додав, що уряд наразі опрацьовує і регулярно анонсує рішення, які дозволять у майбутньому корегувати інфляційні коливання через зростання ринкової пропозиції, у тому числі на ринку агропродукції.

Нагадаємо, раніше Гройсман розповів, як будуть проводити перерахунок пенсій у цьому місяці. "Кожен пенсіонер, якому зроблений автоматичний перерахунок пенсії, отримає повідомлення про те, що, як і яка пенсія у цієї людини вже буде, включно з жовтня місяця. Тим, хто вже отримав першу половину пенсії в цьому місяці, ми доплатимо. А всі ті , хто ще не отримав - вони вже отримають нову пенсію, підвищену", - пояснив голова уряду.