ua en ru

Гройсман бачить у новому уряді Міклоша, Ковалів і Нефьодова

Гройсман бачить у новому уряді Міклоша, Ковалів і Нефьодова Фото: Володимир Гройсман

БПП запропонувала кандидатуру Гройсмана на пост прем'єра

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман бачить у новому уряді екс-заступника прем'єр-міністра Словаччини Івана Міклоша, заступників голови Мінекономрозвитку України Юлію Ковалів і Максима Нефьодова. Про це Гройсман заявив в ході прес-конференції за підсумками наради з лідерами фракцій колишньої коаліції.

"Якщо фракції коаліції розглянуть мою кандидатуру на прем'єр-міністра - повинні створити Уряд відповідальний, прозорий та ефективний. Команда Уряду повинна формуватися з людей, які можуть бути ефективними. Хочу назвати кілька прізвищ: Іван Міклош, Юлія Ковалів, Максим Нефьодов", - сказав Гройсман.

Гройсман також зазначив, що, зокрема, Міклош провів дуже багато системних реформ і він має практичний досвід переходу від пострадянської країни до європейської.

"Я можу сказати про декілька прізвищ, які я вважаю були б абсолютно достойними працювати в новому уряді, не дивлячись навіть на те, хто був би прем'єр-міністром. Це Іван Міклош - віце-прем'єр-міністр фінансів Словаччини, який фактично провів дуже багато системних реформ спільно з прем'єр-міністром...і він має практичний досвід переходу від пострадянської країни до європейської країни", - сказав Гройсман.

Також Гройсман підкреслив, що це мають бути абсолютно нові люди, з новим менталітетом.

"Я можу точно вам сказати, я ніколи не погоджуся бути прем'єр-міністром уряду лузерів і я вважаю, що це повинен бути Кабінет міністрів, який відновить довіру", - підкреслив голова ВР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фракція в парламенті "Блок Петра Порошенка" запропонувала кандидатуру спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на пост прем'єр-міністра України.