ua en ru

Гройсман наступного тижня проведе нараду по заборгованості шахтарям

Гройсман наступного тижня проведе нараду по заборгованості шахтарям Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/pg/volodymyrgroysman)

Міненерго заявляє про неможливість погасити борги перед шахтарями

Наступного тижні в уряді відбудеться нарада щодо виплати заборгованості по зарплаті шахтарям. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає РБК-Україна.

За словами Гройсмана, нарада пройде під його головуванням. У той же час міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив про неможливість погасити борги по зарплаті, хоча раніше було прийнято закон про виділення 1,4 млрд гривень. Він також уточнив, що на сьогодні з цієї суми виплатили лише 113 млн гривень.

"Ми спільно з Мінфіном шукаємо ресурси для того, щоб вирішити проблему", - додав Насалик.

Нагадаємо, на початку жовтня в Міненерго обіцяли скоротити борги по зарплаті шахтарям найближчим часом. Також повідомлялося, що українським шахтарям заборгували 470 млн гривень заробітної плати.

22 серпня 2018 року в Україні набув чинності закон про виплату боргів гірникам. Зокрема, народні депутати направили 1,4 млрд гривень на підтримку вугільної галузі. Передбачалося, що реалізація закону знизить соціальну напругу за рахунок коштів бюджетної програми.