ua en ru

Гройсман розповів, скільки законопроектів знадобиться Україні для економічного зростання

Гройсман розповів, скільки законопроектів знадобиться Україні для економічного зростання Фото: Володимир Гройсман (РбК-Україна)

Уряд має намір вирішити п'ять основних завдань

Для прискорення економічного зростання в Україні потрібно в цьому році прийняти 35 законопроектів. Про це, як передає урядовий портал, сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду.

За словами прем'єра підготовлені законопроекти, покликані вирішити п'ять основних завдань - захист бізнесу, дерегуляції і поліпшення ділового клімату, полегшення доступу до фінансування і державних ресурсів, заохочення інновацій.

"Мова йде о 35 законах, які нам дуже необхідні для створення умов для прискореного економічного зростання. І дуже важливо, щоб це зростання не було якимось хвилеподібним, а щоб ми максимально утримували тренд такого швидкого зростання", — сказав він і додав, що закони є одним з елементів урядової політики, що дозволить підвищити економічне зростання.

За словами прем'єра, у цьому році заплановано зростання ВВП на рівні понад 3%. Однак, зазначив він, для швидких змін не достатньо.

“Треба створити умови, щоб ми могли вийти в 2018 році на більший ріст. Ми ставимо мету — стійке економічне зростання в Україні повинен бути не менше 5-7%. Це мета, яку ми ставимо завдання на середньострокову перспективу", - підкреслив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України, 25 січня 2018 року, в рамках засідання схвалив два законопроекти щодо захисту прав інтелектуальної власності.