ua en ru

Гройсман розповів, чому Ryanair скасував вихід на український ринок

Гройсман розповів, чому Ryanair скасував вихід на український ринок Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Нових домовленостей з Ryanair потрібно досягати на взаємовигідних для держави і перевізника умовах

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ірландський лоукостер Ryanair скасував вихід на український ринок, тому що в країні не було стратегічного бачення галузі авіаперевезень в цілому. Про це глава уряду сказав в інтерв'ю виданню "Новий час".

"Я збирав усіх, хто до цього причетний. Важливо, щоб ми чітко розуміли стратегію розвитку і куди ми йдемо", - зазначив Гройсман.

Так, він заявив, що залучив до вирішення питання з лоукостером інвестиційний офіс, уряд, Мінінфраструктури і аеропорт "Бориспіль". При цьому МІУ було дано доручення розробити стратегію розвитку аеропортів.

Глава уряду підкреслив, що нових домовленостей з Ryanair необхідно досягати на взаємовигідних для держави і приватного перевізника умовах, і вигоду від цього повинен мати пасажир.

"Це завдання, яке я поставив перед Мінінфраструктури, перед офісом інвестицій та аеропортами як прем'єр-міністр", - зазначив прем'єр.

Він повідомив, що спочатку не знав про підписаний міністром інфраструктури Володимиром Омеляном меморандум з Ryanair. За його словами, в документі міністерство запропонувало умови, які ні з ким попередньо не обговорювалися. І це, як зазначив Гройсман, призвело до того, що Ryanair отримав право посилатися на цей документ в ході переговорів.

"Це була слабка переговорна позиція з самого початку", - підкреслив він.

Нагадаємо, компанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) відправила ряд судових позовів проти МІУ з вимогою відшкодувати понад 20 млн збитків компанії через скандал з лоукостером Ryanair.