ua en ru

Кабмін врегулював питання виплат звільненим з полону на Донбасі

Кабмін врегулював питання виплат звільненим з полону на Донбасі Фото: зустріч звільнених з полону на Донбасі (РБК-Україна)

Звільненим з полону на Донбасі виплатять по 100 тис. гривень

Кабінет міністрів України врегулював виплату одноразової допомоги звільненим з полону на окупованому Донбасі. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, уряд ухвалив постанову, яка передбачає, що виплата разової грошової допомоги таким особам буде здійснюватися Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Виплати будуть проводитися в рамках реалізації бюджетної програми по захисту незаконно позбавлених волі в результаті дій незаконних збройних формувань або органів влади Російської Федерації на окремих територіях Донецької і Луганської областей.

Зазначимо, разова допомога звільненим з полону встановлюється у розмірі 100 тис. гривень. Допомога призначена для осіб, яких звільнили 27 грудня 2017 року і 24 січня 2018 року.

Фото: порядок виплати допомоги звільненим з полону

Нагадаємо, станом на кінець січня 2018 року на території ОРДЛО в заручниках перебували ще 108 українців. На сьогодні дати подальших обмінів полоненими невідомі.