ua en ru

Гройсман розраховує на запуск Фонду енергоефективності в 2017

Гройсман розраховує на запуск Фонду енергоефективності в 2017 Фото: Володимир Гройсман

Гройсман розраховує на створення Фонду енергоефективності в 2016 році

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на створення Фонду енергоефективності в 2016 році і його запуск в 2017 році. Про це він заявив сьогодні в ході Українського форуму з енергоефективності, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми з вами будемо обговорювати питання створення Фонду з енергоефективності. Я вважаю, що це такий механізм, який дозволить нам інвестувати в енергоефективність при цьому ми відразу будемо ставати більш конкурентними. Такий механізм дуже необхідний. Я б дуже хотів, щоб наслідком нашого обговорення була можливість прийняття рішення спільно з народними депутатами України і такий фонд до кінця 2016 року був створений і ми могли почати роботу з 2017 року", - заявив він.


Це, за словами прем'єра, дасть можливість Україні інвестувати великі ресурси і бути більш конкурентною країною.

"Вже станом на 2016 рік інструментів з теплим кредитах які ми впровадили в 2014 році... Тепер, за 2015-2016 рр. програма досягла розвитку і сьогодні 300 тис. українських сімей мають ресурси для того, щоб робити термомодернізацію, а значить, економити свої власні ресурси, які раніше вони витрачали на те, щоб купити тепло, яке проводилося з російського газу. Ми маємо обсяг таких інвестицій близько 3 млрд грн", - повідомив Гройсман.

Глава уряду також нагадав, що на 2016 рік державним бюджетом України передбачено 700 млн грн, які будуть інвестовані в область енергоефективності.

При цьому він висловив розуміння, що і цієї суми в 2016 році може не вистачити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фонд енергоефективності, який зараз створює уряд, буде наповнюватися за рахунок держави, міжнародних партнерів та кредитних установ.