ua en ru

Гройсман прогнозує проведення конституційної реформи до жовтня

Гройсман прогнозує проведення конституційної реформи до жовтня

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман прогнозує проведення конституційної реформи до жовтня 2015 р. Про це заявив під час зустрічі з доповідачем Парламентської Асамблеї Ради Європи Христиною Зеленковою, передає прес-служба Ради.

"За словами Голови Верховної Ради, місцеві вибори на всій території держави, в тому числі, на Донбасі, повинні відбутися на підставі конституційної реформи, яка повинна бути завершена до жовтня цього року, з внесенням відповідних змін в частині децентралізації законодавства", - йдеться в повідомленні.

Гройсман зазначив, що дата проведення виборів буде залежати від того, як буде відбуватися процес впровадження мінських домовленостей від 12 лютого.

"Модель децентралізації, яку ми пропонуємо, влаштує всі регіони України, в тому числі, Донецьку і Луганську області", - зазначив він.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який в результаті підписали контактна група та лідери ДНР/ЛНР.

Одним з пунктів угоди є проведення конституційної реформи з урахуванням децентралізації до кінця 2015 р.