ua en ru

Гройсман закликав Раду обрати членів наглядової ради НБУ за своєю квотою

Гройсман закликав Раду обрати членів наглядової ради НБУ за своєю квотою Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Під час перерви фінансовий комітет ВР повинен був узгодити кандидатури

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав народних депутатів обрати членів Наглядової ради Національного банку україни за своєю квотою. Про це він сказав під час виступу на відкриття вечірнього засідання парламенту, - передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу звернутися до вас з проханням підтримати низку важливих питань ... які стосуються якості життя кожної української родини ... 38 млрд за рішенням наглядової ради НБУ повинні надійти до держбюджету України. Це означає, що ми зможемо забезпечити виплати заробітних плат, енергоносіїв, пенсій, підтримати фінансування армії, це дохід державного бюджету ... без цієї наглядової ради ми не зможемо це зробити, ми не зможемо платити, тому що парламент не прийняв необхідні рішення ", - підкреслив Гройсман.

При цьому спікер Верховної Ради Андрій Парубій підкреслив, що вже доручив фінансового комітету парламенту під час попереднього перерви зібратися і погодити кандидатури в раду.

Як повідомлялося, раніше парламент звільнив 7 членів Ради НБУ.