ua en ru

Гройсман пропонує Грузії залучити компанії України до проектів в рамках "Нового шовкового шляху"

Гройсман пропонує Грузії залучити компанії України до проектів в рамках "Нового шовкового шляху" Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр Грузії зазначив, що "Новий шовковий шлях" неможливий без України

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у ході зустрічі з главою уряду Грузії Георгієм Квірікашвілі запропонував розглянути можливість залучення компаній України до проектів в рамках "Нового шовкового шляху". Про це повідомляє "Урядовий портал".

Так, за словами Гройсмана, одним з найбільш перспективних напрямків співпраці двох країн є розвиток транзитного потенціалу держав. Гройсман також підкреслив, що поєднання географічних та транспортних можливостей Києва та Тбілісі може і повинно стати важливою складовою міжнародної ініціативи "Новий шовковий шлях".

"Новий шовковий шлях неможливий без України. У вас є вихід до Європейського союзу, у нас - до Китаю, з яким діє режим безмитної торгівлі", - сказав у свою чергу Квірікашвілі.

Гройсман, зокрема, запропонував грузинській стороні продумати можливості залучення українських компаній до реалізації інфраструктурних проектів в рамках проекту "Нового шовкового шляху".

"У нас є попередні домовленості щодо створення спільних транспортних структур, тарифної політики. Треба прискорювати цей процес. Впевнений, що наші перемовини дадуть додатковий імпульс цьому процесу", - зазнав Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна планує вдвічі збільшити товарообіг з Грузією.