ua en ru

Гройсман доручив МІУ в стислі терміни завершити розробку стратегії розвитку авіаперевезень

Гройсман доручив МІУ в стислі терміни завершити розробку стратегії розвитку авіаперевезень Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр закликав підготувати якісну стратегію розвитку авіаперевезень та аеропортів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури у стислі терміни завершити розробку стратегії розвитку авіаперевезень та українських аеропортів. Про це йдеться в повідомленні Кабміну.

"Нам потрібна професійна, якісна стратегія розвитку авіаційних перевезень, стратегія розвитку наших аеропортів - як з міжнародним статусом, так і внутрішніх. Це перше завдання, яке стоїть перед Міністерством інфраструктури. І стратегія повинна бути розроблена в найкоротші терміни", - заявив Гройсман на нараді за участю профільних міністерств, керівництва найбільших аеропортів, авіаперевізників та експертів.

При цьому він підкреслив, що в розвитку аеропортів повинна брати участь і місцева влада. Сторони домовилися підготувати і обговорити стратегію вже у вересні. Крім питань розвитку аеропортів, зокрема, аеропортів Львова, Херсона, Одеси, Вінниці, Запоріжжя, - документ міститиме шляхи підтримки національного перевізника, але без можливостей утворення будь-яких ринковий монополій, а також оновлення флоту та використання "лоу-кост" моделі перевезень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінінфраструктури розробляє програму підтримки внутрішніх авіаперельотів.