ua en ru

Гройсман доручив до кінця тижня врегулювати ситуацію з пенсіями

Гройсман доручив до кінця тижня врегулювати ситуацію з пенсіями Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/pg/volodymyrgroysman)

Гройсман призначив службове розслідування стосовно керівництва Пенсійного фонду

Ситуація з виплатами пенсій повинна бути врегульована до кінця тижня. Про це на урядовій нараді заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає "Урядовий портал".

Повідомляється, що Гройсман поклав відповідальність за затримки з виплатою пенсій в липні на керівництво Пенсійного фонду України. Крім того, він доручив до кінця тижня врегулювати ситуацію.

"Я стурбований інформацією з регіонів про те, що є затримки по пенсійним виплатам... До кінця тижня врегулювати ситуацію. Крім того, призначаю службове розслідування і по діям керівника ПФУ, і щодо керівників у регіонах", - зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що всі бюджетні трансферти перераховуються вчасно.

"Центральний бюджет заборгованості перед ПФУ не має. Ми повністю фінансуємо. Вживайте всі заходи, щоб ситуація більше не повторилася", - додав Гройсман.

Українські пенсіонери мають отримувати пенсії вчасно

Українські пенсіонери мають отримувати пенсії вчасно. Це аксіома. Про це сказав під час урядової наради щодо ситуації навколо пенсійних виплат у липні. Наголошую: центральний бюджет жодних заборгованостей перед Пенсійним Фондом не має. І той факт, що сьогодні спостерігаємо затримки по деяких регіонах, – це персональна відповідальність керівництва Фонду. Пенсіонери заслужили на повагу й захист. А створювати людям додаткові проблеми – неприпустима річ, яку терпіти не збираюся. Що саме призвело до збою – з’ясуємо. А заодно проведемо службове розслідування – і щодо дій керівництва ПФУ, і щодо дій керівників підрозділів Фонду на місцях. Оксана Маркарова (Oksana Markarova)

Опубліковано Volodymyr Groysman Середа, 25 липня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що затримка виплати пенсій пов'язана з касовим розривом надходжень єдиного соціального внеску.