ua en ru

Гройсман пообіцяв запровадити в Україні електронні візи для іноземців

Гройсман пообіцяв запровадити в Україні електронні візи для іноземців Фото: Володимир Гройсман вибачився за незручності в "Борисполі"

З червня 2016 року МЗС запустив попереднє онлайн-заповнення візових анкет

В Україні планують запровадити електронні візи для іноземних громадян. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман у своєму Facebook.

Зокрема глава уряду відреагував на скаргу, що іноземцям, які прибувають до аеропорту "Бориспіль" у Києві після закриття консульського відділу о 19:00, доводиться чекати на його відкриття о 9 ранку, щоб отримати візу.

"Ще на позаминулому тижні міністр закордонних справ уже видав наказ про цілодобову роботу консульського відділу в Борисполі. Залишилось лише прискорити його виконання і це буде зроблено. Аналогічні проблеми іноді виникають і в Жулянах, а також інших аеропортах. Там теж необхідно впорядкувати роботу консульських служб", - зазначив прем’єр.

"А щоб остаточно зняти цю проблему, потрібні електронні візи. Перший крок уже зроблено - з червня 2016 року МЗС запустило попереднє он-лайн заповнення візових анкет. До речі, впровадження електронних консульських послуг іноземцям та нашим громадянам передбачено у плані дій уряду", - додав Гройсман.

Нагадаємо, раніше в українському МЗС заявили, що введення візового режиму з Росією є недоцільним.