ua en ru

Введення візового режиму з РФ нераціонально, - МЗС

Введення візового режиму з РФ нераціонально, - МЗС Фото: директор департаменту політики та комунікацій МЗС Олексій Макєєв

На думку дипломата, візовий режим найбільше зашкодить українцям, що живуть в РФ

Введення візового режиму з Російською Федерацією є недоцільним, вважає директор департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв. Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

Макєєв зауважив, що запровадження візового режиму не повинно переслідувати практичні цілі.

"Необхідність отримати візу для російських провокаторів, терористів агентів, зупинить їх від того, щоб потрапити в Україну?" - запитав дипломат. Він запевнив, що українські спецслужби ефективно працюють в цьому напрямку і перешкоджають диверсій.

Крім того, Макєєв підкреслив, що Росія може відповісти на подібні дії.

"У дипломатії є таке поняття, як "взаємність". Очевидно, можна очікувати, що, по-перше, РФ введе так само візовий режим проти українців. По-друге, ті мільйони українських громадян, які мають роботу в РФ, годують свої сім'ї, можуть зіткнутися з проблемами. Їх можуть змусити повернутися в Україну, спочатку отримати робочу візу, потім отримати дозвіл на працевлаштування", - пояснив Макєєв.

Дипломат вважає, що Москва може запропонувати українцям, що живуть у РФ, прийняти російське громадянство.

Він закликав замислитися, переслідує ідея введення візового режиму практичні цілі або є політичним гаслом.

Нагадаємо, в Кремлі заявляли про готовність прийняти відповідних заходів у разі запровадження Україною візового режиму для РФ.