ua en ru

Гройсман пообіцяв "довести до тахікардії" членів Кабміну за невиконання завдань щодо УА з ЄС

Гройсман пообіцяв "довести до тахікардії" членів Кабміну за невиконання завдань щодо УА з ЄС Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

З метою контролю виконання УА створено спеціальний офіс

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв "довести до тахікардії" членів Кабінету міністрів, які не виконають завдання щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це він сказав в ході засідання парламенту, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Кожне міністерство має свої завдання по виконанню положень УА з ЄС. Я всіх ціную, готовий всім допомагати. Але якщо "пульс" угоди покаже, що хтось із вас і ваші міністерства не виконують завдання, то, висловлюючись медичним терміном, буду доводити вас до "тахікардії", - заявив Гройсман.

Прем'єр попросив проаналізувати графік, плани, зони відповідальності, всю законодавчу базу, яку потрібно міняти. Він також повідомив, що з метою контролю виконання угоди створено спеціальний офіс Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Володимир Гройсман підкреслив, що звіти з виконання планів будуть розглядатися щомісяця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат Нідерландів 30 травня 2017 року підтримав Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом. За ратифікацію проголосували 50 сенаторів, 25 - були проти. Ратифікація відбудеться на саміті Україна-ЄС у липні.