ua en ru

Гройсман відкрив позачергове засідання Ради

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив позачергове пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалося 323 нардепи.

"Шановні народні депутати, я прошу вас зайняти свої місця", - заявив Гройсман.

Також на початку засідання нардепи вшанували хвилиною мовчання паняють жертв Голокосту, а також невинно загиблих в терактах на сході України.

"Сьогодні трагічна дата в історії людства. Буде логічно, якщо ми почнемо сьогодні з хвилини мовчання. Адже світова спільнота відзначає день визволення Освенціма - місця варварства і вбивства минулого століття. Сьогодні ми вшануємо пам'ять усіх, хто гине від варварів сьогодні: в Волновасі...., в результаті збитого Боїнга. Тому ми сьогодні повинні сказати кожному: ми повинні робити висновки на підставі історії. Як і в минулому столітті, є загиблі діти. Це сум для кожного... Я прошу усіх вшанувати хвилиною мовчання всіх невинно загиблих", - заявив спікер, передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, згідно з порядком денним позачергового засідання Ради нардепи сьогодні планують розглянути урядовий законопроект № 1840 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання організацій терористичними", який пропонує дозволити РНБО та ВАСУ визнавати організації терористичними.

Також парламентарі мають намір включити до порядку денного та розглянути законопроект № 1841 "Про внесення змін до закону України "Про очищення влади" щодо додаткових заходів із забезпечення обороноздатності держав".

Крім того, нардепи планують ухвалити заяву Верховної Ради та постанову про військово-цивільні адміністрації на території Донецької та Луганської областей.

До порядку денного також будуть включені проекти законів № 1805 "Про військову поліцію", № 1768 "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях), та № 1824 "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення".

Також нардепи планують ухвалити у другому читанні законопроект № 1762 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців, надання командирам додаткових прав та покладання обов'язків у особливий період".