ua en ru

Гройсман пояснив підвищення цін на м'ясо

Гройсман пояснив підвищення цін на м'ясо Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Україна планує збільшити експорт м'яса у 2018 році, заявив Гройсман

Ціни на м'ясо почали зростати через те, що Україна стала країною-експортером. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі "5 каналу".

"У нас немає предпосилок для зростання цін. Так, ціни піднялись, бо ми почали бути країною-експортером. Що стосується м'яса, ви знаєте, що була африканська чума, тому ціна почала зростати. Але зараз ми бачимо зменшення ціни на свинину. Але наше задання на 2018 рік - збільшити експорт м'яса. Ми передбачаємо мільярдну підтримку фермерства. У 2018 році ми зробимо прорив", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, у вересні прем'єр-міністр заявив, що Україна не планує обмежувати експорт м'яса. Гройсман тоді зазначив, що Кабінет міністрів України запропонує низку рішень, які дозволять наповнити внутрішній ринок м'ясом і, таким чином, знизити ціну на нього.

Зазначимо, станом на 12 вересня, 286 українських підприємств, у тому числі 106 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока і молочних продуктів мали право на експорт продукції до країн Європейського союзу.