ua en ru

Гройсман звернувся до Генпрокуратури і НАБУ з закликом недопустити банкрутства ОПЗ

Гройсман звернувся до Генпрокуратури і НАБУ з закликом недопустити банкрутства ОПЗ Фото: Володимир Гройсман

Прем’єр закликав провести розслідування діяльності посадовців з для виявлення порушень

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман направив листи до Генеральної прокуратури України та Національного антикорупційного бюро з закликом провести розслідування та не допустити штучного банкрутства Публічного акціонерного товариства "Одеський припортовий завод", яке є одним з найбільших підприємств хімічної галузі країни. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"З метою захисту інтересів держави та недопущення доведення до банкрутства одного з найбільших вітчизняних підприємств, прошу Вас розглянути можливість вступу Генеральної прокуратури України у цю справу", - йдеться у листі Володимира Гройсмана до Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Звертаючись до керівника НАБУ Артема Ситника, прем’єр закликав провести спеціальне розслідування діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави.

"Враховуючи стратегічне значення підприємства для економіки та безпеки держави, прошу Вас розглянути можливість проведення розслідування діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави та запобігання доведенню до банкрутства одного з найбільших державних підприємств", - йдеться у зверненні глави уряду до НАБУ.

В своїх зверненнях Гройсман також нагадав, що рішенням Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма від 25 липня 2016 року визнано борг ОПЗ перед групою компаній "Ostchem" в загальному розмірі 251 235 154,59 доларів, враховуючи штрафні санкції. Южний міський суд Одеської області задовольнив клопотання представників "Ostchem" про стягнення боргу, і всі спроби оскаржити це рішення не дали результату.

Нагадаємо, Вищий спецсуд скасував стягнення з ОПЗ боргу на користь компанії Фірташа.