ua en ru

Гройсман: ми націлені на проведення індексації доходів раніше 1 грудня

Гройсман: ми націлені на проведення індексації доходів раніше 1 грудня Фото: Володимир Гройсман

Спікер повідомив, що це питання обговорювалося на раді коаліції

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що українська влада націлена на проведення індексації доходів громадян раніше 1 грудня, як це передбачено у державному бюджеті. Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Ми всі на це націлені, і ми хочемо цього досягти, далі необхідно ретельно підійти до можливостей, оскільки якщо такі можливості, ми повинні зробити це", - заявив Гройсман на питання журналіста, чи можливо провести індексацію доходів до 1 грудня.

Гройсман підкреслив, що це питання є дуже важливим.

"Що стосується компенсації, це надзвичайно важливе питання, я можу вам сказати, що це питання номер один, коли ми зустрічаємося - Президент, прем'єр, я як голова парламенту, коаліція, це питання номер один, тобто якість життя людей", - зазначив він.

Він сказав, що профільні комітети спільно з міністерствами почали працювати над тим, щоб знайти кошти для індексації доходів громадян.

При цьому він додав, що покращення життя людей повинні сприяти структурні зміни в економіці.

Гройсман повідомив, що сьогодні відбулася рада коаліції, на якому представники сил коаліції спільно з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і міністрами обговорювали питання індексації доходів і зниження тарифів на ЖКХ.

"Група, яку я створив своїм розпорядженням по перевірці достовірності тарифів, вона вже завершила свою роботу фактично, вже підготовлений звіт, який повинен бути проголосований комісією, далі цей звіт передаватиметься до парламенту і уряду", - зазначив спікер парламенту.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві соціальної політики України повідомили, що не готові провести індексацію зарплат і пенсій у зв'язку з відсутністю ресурсів.