ua en ru

Гройсман сподівається на ухвалення держбюджету-2015 наступного тижня

Гройсман сподівається на ухвалення держбюджету-2015 наступного тижня Джерело фото:sq.com.ua

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман сподівається, що державний бюджет на 2015 рік буде прийнятий парламентом не пізніше 26 грудня. Про це він заявив під час зустрічі з послом США в Україні Джефрі Пайеттом, передає прес-служба Ради.

"Бюджет на 2015 рік має бути ухвалений не пізніше 26 грудня", - зазначив спікер.

За його словами, 23 грудня Рада повинна розглянути в першому читанні запропоновані зміни Податкового і Бюджетного кодексів, а також проект державного бюджету на наступний рік.

"Після цього необхідно зробити перерву в пленарних засіданнях для опрацювання законопроектів у комітетах і подальшого їх розгляду у відповідності з парламентськими процедурами", - зазначив Гройсман.

Спікер також повідомив, що вчора він ініціював зустріч прем'єр-міністра України з лідерами фракцій коаліції з бюджету і що представники уряду та народні депутати інтенсивно працюють, щоб вже до вівторка максимально узгодити позиції.

Крім того, Гройсман повідомив про розробку плану відродження України на 2015-2017 роках, зазначивши, що цей план був переданий новому уряду, і зараз документ вже готовий. У цьому контексті він висловив сподівання, що Кабінет міністрів заявить про готовність до організації донорської конференції.

Нагадаємо, 17 грудня рада коаліції на засіданні розглянув підготовку бюджету України на 2015 рік

Після чого Арсеній Яценюк обіцяв внести в Раду доопрацьований проект держбюджету-2015 22 грудня.