ua en ru

Яценюк пообіцяв внести в Раду доопрацьований проект держбюджету-2015 22 грудня, - Кожем'якін

Яценюк пообіцяв внести в Раду доопрацьований проект держбюджету-2015 22 грудня, - Кожем'якін Джерело фото:EPA

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв 22 грудня внести до Верховної Ради України доопрацьований проект бюджету на 2015 р. Про це на громадських слуханнях по підготовці проекту бюджету на 2015 р. заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прем'єр пообіцяв, що це (внесення проекту бюджету на 2015 р. в Раду, - ред.) відбудеться в понеділок. Прем'єр просить, щоб парламент у вівторок взяв за основу проект, щоб потім попрацювати над проектом бюджету в комітетах, починаючи з середи. Уряд просить потім чотири дні, щоб попрацювати над проектом бюджету. Можливо, щоб на суботу вийти на прийняття бюджету. Остаточно рішення не прийнято", - сказав він.

Також Кожем'якін повідомив, що фракція Блоку Петра Порошенко наполягає на прийнятті бюджету в другому читанні і в цілому, як і Бюджетний і Податковий Кодекси. "Ці питання ми будемо обговорювати далі", - сказав він.

"Сьогодні пройшло засідання ради коаліції за участі спікера, прем'єра та лідерів фракцій. Було прийнято рішення, щоб сьогодні о 16:00 мають бути зібрані всі пропозиції від фракцій до проекту бюджету 2015 р., щоб спільно з Мінфіном, відпрацювати ці пропозиції", - заявив він.

Кожем'якін додав, що в ході засідання ради коаліції фракція "Самопоміч" зажадала від уряду якнайшвидше внести проект бюджету на 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін підготували проект держбюджету-2015 з дефіцитом на суму 65 млрд грн.

При цьому державний бюджет України на 2015 р. розробляється за двома варіантами - за поточним курсом гривні і по 17 грн/дол.