ua en ru

Гройсман готовий внести законопроект про введення в дію електронних декларацій в 2016

Гройсман готовий внести законопроект про введення в дію електронних декларацій в 2016 Фото: Володимир Гройсман

Голова парламенту категорично проти відтермінування електронних декларацій

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман готовий особисто внести в парламент законопроект щодо введення в дію електронного декларування вже у 2016 році. Про це голова ВР написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Щодо ситуації з відтермінуванням введення в дію електронних декларацій. Моя особиста тверда позиція - про це не може навіть йти мови. Відповідне формулювання в Законі про Державний бюджет має бути однозначно виправлено - і я готовий сам внести необхідний законопроект", - підкреслив він.

При цьому Гройсман повідомив, що поправка щодо декларацій була внесена і проголосована на бюджетному комітеті, який має пояснити свою позицію.

"Поправка була внесена і проголосована на бюджетному комітеті. Я допускаю, що комітет керувався тим, що введення в дію електронних декларацій пов'язано з початком повноцінної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, а НАЗК працювати ще не почало. Проте комітет має пояснити свою позицію сам", - зазначив спікер ВРУ.

Щодо ситуації з відтермінуванням введення в дію електронних декларацій. Моя особиста тверда позиція - про це не може нав...

Опубликовано Volodymyr Groysman 5 января 2016 г.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України найближчим часом внесе у Верховну Раду поправки до закону про державний бюджет в частині електронного декларування, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Раніше нардеп Віктор Чумак повідомив, що електронне декларування, яке є головним обов'язком перед Євросоюзом в частині отримання безвізового режиму, згідно державному бюджету на 2016 рік, відкладено на наступний рік.