ua en ru

Гройсман: Кабмін встановить єдину ціну на газ для населення

Гройсман: Кабмін встановить єдину ціну на газ для населення Фото: Гройсман озвучив ціну на газ для населення

Ціна буде зменшена до 6879 гривень за тисячу кубометрів

Сьогодні під час засідання уряд розгляне питання щодо встановлення граничної єдиної ціни на природній газ. Про це, відкриваючи засідання, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Переконаний у тому, ми у цьому питанні сьогодні поставимо крапку і це буде остання зміна ціни на газ взагалі у житті нашої держави", - заявив Гройсман, нагадавши, що зміна вартості блакитного палива є одним із зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом.

Водночас голова уряду зазначив, що наразі прийняття рішення щодо єдиної ціни на газ може бути, у тому числі, і зниженням ціни для трьох мільйонів споживачів.


"Сьогодні ціна на газ, яка поки що не була економічно обґрунтованою, була 7200 гривень. Відповідно до рішення, яке пропонується розглянути на уряді, ця ціна буде зменшена до 6879 гривень",- зазначив прем'єр.

Водночас Гройсман запевнив, що усі громадяни, рівень доходів яких не дозволяє їм сплачувати повну ціну на газ, гарантовано отримають субсидії.

Нагадаємо, за час опалювального сезону 2015/2016 субсидії отримали 5,5 млн українських домогосподарств.

Зазначимо також, раніше екс-міністр фінансів Наталія Яресько заявляла про те, що Кабмін Гройсмана повинен виконати програму МВФ в частині підвищення тарифів на газ.

"Це критично важливо. Ризик популізму досі дуже високий і в цьому небезпека. Тільки у разі повної імплементації програми МВФ ми можемо відновити довіру і впевненість не тільки наших міжнародних партнерів, але і бізнес-спільноти", - підкреслила Яресько.