ua en ru

Гройсман допускає закупівлю Україною у Росії 6-7 млрд куб. м газу у 2014 р

Віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман допускає закупівлю Україною у Росії 6-7 млрд куб. м газу у 2014 р.

Віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман (на фото) допускає закупівлю Україною у Росії 6-7 млрд куб. м газу у 2014 р. Про це він заявив на брифінгу в Кабміні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам необхідно закупити 6-7 млрд куб. м газу для того, щоб нормально пройти зимовий опалювальний сезон... Йде переговорний процес із цього приводу. Думаю, що це питання обговорюється. У тому числі, з нашими європейськими партнерами... Я не бачу сьогодні підстав у Росії не продавати нам газ", - заявив віце-прем'єр.

Однак, за його словами, Росія не повинна в односторонньому порядку вдвічі підвищувати вартість палива для України. Гройсман також зазначив, що Україна переходить на економний режим використання газу.

Він нагадав, що за дорученням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка створено штаб, який забезпечує координацію та підготовку до опалювального сезону і перед яким стоїть завдання максимально знизити споживання газу.

Нагадаємо, від 16 червня 2014 р. РФ припинила постачання газу до України через борги. Україна відмовляється платити за газ 485 дол./тис. куб. м. А РФ відмовляється залишити для України ціну 268,5 дол./тис. куб. м.

8 липня глава правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що загальний борг України перед РФ за поставлений природний газ досяг 5,296 млрд дол.

Зазначимо, що новий раунд газових переговорів між Росією, Україною і Євросоюзом може пройти у другій половині липня.