ua en ru

Кабмін має підвищити не лише мінімальну зарплату, але і прожитковий мінімум, - Шахов

Кабмін має підвищити не лише мінімальну зарплату, але і прожитковий мінімум, - Шахов Фото: Сергій Шахов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, обіцяючи підняти мінімальну зарплату до 3200 грн, тепер має виконати свою обіцянку і ініціювати зміни в державний бюджет-2017. Про це заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

"Прем'єр Володимир Гройсман повинен дотримати слова і з наступного року підвищити мінімальну заробітну плату до 3200 гривень", - зазначив він. Шахов підкреслив, що днями політична партія "Наш край" заявляла про необхідність підняти мінімальні показники, тому в парламенті буде беззаперечно підтримувати задекларовану прем'єром ініціативу.

У той же час народний депутат назвав "половинчастим" рішення уряду про підвищення мінімальної зарплати без збільшення прожиткового мінімуму до його реального показника. "Ті українці, які за різних життєвих обставин перебувають на соціальному утриманні держави, поліпшення умов життя не відчують", - підкреслив парламентарій.

За його словами, уряд, підвищуючи мінімальну заробітну плату, зберігає наднизький рівень прожиткового мінімуму, який не відповідає дійсності.

"Наш край" наполягає на підвищенні в 2017 році, крім мінімальної заробітної плати, також і мінімального прожиткового мінімуму: з 1 січня - до 2798 грн, з 1 травня - до 2943 грн, з 1 грудня - до 3080 грн", - підкреслив Сергій Шахов.

Як відомо, на засіданні уряду 26 жовтня прем'єр-міністр.Гройсман заявив про готовність КМУ збільшити в 2017 році мінімальну заробітну плату до 3200 гривень.