ua en ru

Group DF в 2013 р. інвестувала 200 млн грн у розвиток морського терміналу в Миколаєві

Група компаній Group DF в 2013 р. інвестувала в розвиток морського терміналу "Ніка-Тера" (ТОВ "МСП Ніка-Тера") понад 200 млн грн.

Група компаній Group DF в 2013 р. інвестувала в розвиток морського терміналу "Ніка-Тера" (ТОВ "МСП Ніка-Тера") понад 200 млн грн. В результаті підприємство реалізувало низку проектів, спрямованих на збільшення потужностей зі зберігання і перевалки основних вантажів - зернових культур і мінеральних добрив, повідомляє прес-служба компанії.

"В рамках програми стратегічного розвитку ми продовжуємо будувати сучасний високомеханізований морський термінал, інвестуємо в збільшення його пропускної спроможності, покращення якості та швидкості обслуговування. У 2013 р. ми вклали понад 200 млн грн на нарощування потужностей з перевалки зернових культур і мінеральних добрив, а також збільшення швидкості обробки вантажів", - прокоментував голова правління ТОВ "МСП Ніка-Тера" Олександр Гайду.

Зокрема, у 2013 р. "Ніка-Тера" інвестувала 111,8 млн грн на будівництво нового зерносховища силосного типу місткістю 170 тис. т. Після введення об'єкта в експлуатацію сумарна місткість зерносховищ порту зросте більш ніж у п'ять разів - з нинішніх 40 до 210 тис. т. Починаючи з кінця 2011 р., Group DF інвестувала в будівництво зерносховища 341,8 млн грн. В рамках цього проекту термінал також подовжив причал, на якому здійснюється перевалка зернових культур, що дало можливість подвоїти добову норму навантаження.

Також в 2013 р. термінал вклав близько 12,6 млн грн на завершення будівництва нової ділянки перевантаження карбаміду. Побудований сучасний ділянка складається із складу для зберігання карбаміду об'ємом до 50 тис. т, станції для розвантаження вагонів і всієї необхідної інфраструктури для обслуговування комплексу. В результаті сумарна місткість складів закритого для зберігання мінеральних добрив збільшилася з 125 до 175 тис. т. Загальна вартість будівництва нової ділянки перевантаження карбаміду - 82,6 млн грн.

Значні інвестиції - 14,4 млн грн - підприємство направило на технічне переоснащення: придбання необхідної техніки для вирішення оперативних завдань перевалки. Крім того, для збільшення пропускної спроможності терміналу і швидкості перевалки мінеральних добрив була введена в експлуатацію нова погрузмашина, яка дозволяє здійснювати перевалку зі швидкістю 1500 т/ч. Загальна сума інвестицій Group DF запуск проекту склала 7,2 млн грн.

Крім цього, в 2013 р. термінал закінчив будівництво майданчика для автомобілів-зерновозів (загальна сума інвестицій - 10 млн грн, з яких 4,5 млн грн було вкладено в 2013 р.) і добудував новий адміністративний будинок (загальна сума інвестицій - 10,8 млн грн, з яких 3,8 млн грн у 2013 р.).

OSTCHEM об'єднує чотири виробника азотних добрив (ПАТ "Азот" (Черкаси, Україна), ПАТ "Концерн СТИРОЛ" (Горлівка, Україна), ПРАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Сєвєродонецьк, Україна), ПАТ "Рівнеазот" (Рівне, Україна), мережа складів "УкрАгро НПК" і морський спеціалізований порт "Ніка-Тера".

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи і Азії. Основні напрями діяльності Групи - азотний, титановий, газовий, банківський бізнеси. Зокрема, Group DF - один з найбільших інвесторів в хімічну промисловість та енергетику на території Східної Європи. Група впроваджує міжнародні стандарти корпоративного управління, прагнучи бути прозорою і зрозумілою для фінансових інститутів і ринків капіталу. Загальна чисельність працівників на підприємствах Group DF перевищує 100 тис. чоловік. Засновник і власник Group DF - український бізнесмен Дмитро Фірташ.