ua en ru

Group DF має намір брати участь у конкурсі з приватизації ОПЗ, - Д.Фірташ

Компанія Group DF має намір брати участь у конкурсі з приватизації "Одеського припортового заводу" (ОПЗ). Про це сьогодні заявив голова Group DF Дмитро Фірташ, передає кореспондент РБК-Україна.
"Брати участь ми будемо, а яка ціна буде - мені важко сказати. Взагалі давати оцінки за ціною - невдячна справа: буде конкурс", - заявив Д.Фірташ, відповідаючи на питання журналіста, чи має намір Group DF брати участь в конкурсі з приватизації ОПЗ.
При цьому, за словами Д.Фірташа, у питанні приватизації ОПЗ більш важливим моментом, ніж ціна, є майбутній його власник.
"Якщо ви подивіться, які укрупнення йдуть на світових ринках, ви зрозумієте, що життя змушує об'єднуватися всіх ... Україні вкрай необхідно захистити свій ринок і свого виробника, який вкрай невигідний як конкурент Російськійї Федерації з її дешевим газом", - заявив Д.Фірташ.
Він також зазначив, що в України є великий потенціал ринку мінеральних добрив для с/г і в нього великі перспективи.
"Я думаю, що Президент не даремно виступаючи в ООН говорив про розвиток с/г. А для нього (с/г) хімія - як наркотик. Споживання хімічної продукції може зрости в 3,5-4 рази", - заявив Д.Фірташ і додав, що в Україні необхідно створити велику хімічну компанію, яка б консолідувала всі вітчизняні хімічні підприємства. "Потрібна компанія, яка могла б представляти інтереси України на світовому ринку. Для нас важливо купити тут все, що вийде, а потім купувати поза Україною", - підкреслив Д.Фірташ.