ua en ru

Group DF консолідувала 100% акцій телеканалу "Інтер"

Group DF консолідувала 100% акцій телеканалу "Інтер"

Компанія Group DF консолідувала 100% акцій телеканалу "Інтер", викупивши 29% акцій, що належали російському "Першому каналу". Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Компанії GDF MEDIA LIMITED і INTER MEDIA GROUP LIMITED (підконтрольна GDF MEDIA LIMITED) викупили міноритарні пакети акцій ЗАТ "Телеканал "Інтер". Відповідні зміни були зареєстровані в органах державної реєстрації України", - відзначили в прес-службі компанії.

"29% акцій, які належали ВАТ "Перший канал" (Росія), придбані за ринковою вартістю. Крім того, досягнута домовленість про придбання 10% акцій, які належали компанії ТОВ "Пегас телебачення" (Україна). Вартість пакета акцій ВАТ "Перший канал" склала 100 млн дол. США", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, 100% акцій телеканалу "Інтер" повністю контролюються і управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

У теж час, за словами директора Group DF Бориса Краснянського, придбання 29% акцій "Першого каналу" не була пріоритетною.

"Угода з придбання 29% у "Першого каналу" планувалася вже деякий час, але жодним чином не належала до пріоритетів групи. Справа в тому, що "Перший канал" не брав участі в управлінні "Інтера" і ніяк не впливав на канал. Ми змушені були прискорити операцію і викупити частку з-за політичного тиску, що чиниться на медіа-групу окремими представниками влади. По суті, нам довелося викупити міноритарний пакет у "Першого каналу", хоча з точки зору бізнесу ця угода на даному етапі в поточній економічній ситуації була для нас, м'яко кажучи, непріоритетний. "Інтер" був і залишається незалежним каналом. Власники збираються збільшити суспільно-політичне мовлення та розвивати канали групи", - сказав Краснянський.

Зазначимо, заступник голови фракції "Народний фронт", голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар закликала посилити інформаційну безпеку України. Також фракція "Народний фронт" підготувала законопроект, який передбачає неможливість участі в статутному капіталі українських телерадіоорганізацій резидентів країни-агресора.

Нагадаємо, 15 січня Нацрада з ТБ і радіо попередила "Інтер" за показ виступи Кобзона в новорічну ніч.