ua en ru

Нацрада з ТБ і радіо попередила "Інтер" за показ виступу Кобзона в новорічну ніч

Нацрада з ТБ і радіо попередила "Інтер" за показ виступу Кобзона в новорічну ніч

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу "Інтер" за показ програм за участю громадян Російської Федерації, які дозволяли собі антиукраїнські висловлювання і підтримали анексію Автономної республіки Крим, зокрема Йосипа Кобзона в новорічну ніч. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Національна рада вирішила... ПрАТ "Телеканал Інтер" оголосити попередження (за супутниковою, цифровою та ефірною ліцензіями)", - йдеться в тексті рішення Нацтелерадіо.

Нацрада визнала неприпустимим показ програм з участю осіб, які мають антиукраїнську позицію.

"Визнати неприпустимими дії телерадіомовників, які в умовах ведення інформаційної війни допустили показ в телепередачах осіб, які відкрито схвалюють анексію Автономної республіки Крим, дії терористів на сході України, закликають до агресивних дій щодо громадян України", - наголошується у рішенні Нацради.

"Рекомендувати телерадіомовникам утриматися від показу в телепередачах і фільмах осіб, які своїми публічними виступами розпалюють ворожнечу, принижують честь і гідність українського народу, схвалюють дії терористів у східній Україні, підтримують анексію Криму",- постановив Нацрада.

Нардеп від фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар в свою чергу спрогнозувала посилення відповідальності ЗМІ за "героїзацію ворогів України".

"Рішення Нацради по Інтеру - оголосити попередження та провести перевірку. Одноголосно. Після звернення секретаря РНБО та представників громадських організацій. Далі будемо посилювати відповідальність і законодавчо. Якщо ЗМІ будуть робити героями культури україноненависників і символів країни окупанта, розміщуючи їх у прайм року або взагалі в ефір", - Сюмар написала у своєму Facebook.

Нагадаємо, раніше з ініціативою про позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер" виступив секретар РНБО Олександр Турчинов.