ua en ru

Group DF інвестує в розвиток сєверодонецького "Азоту" та інфраструктуру міста 1 млрд дол

Голова ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ інвестує в розвиток сєверодонецького "Азоту" та інфраструктуру міста Сєвєродонецьк 1 млрд дол. Про це Фірташ заявив 27 травня в Сєвєродонецьку, в ході урочистих заходів, приурочених до 60-річчя сєверодонецького "Азоту" та Дня хіміка, повідомляє прес-служба компанії.
За словами Фірташа, визначено три основних напрями інвестування - розвиток нафтохімічного виробництва на базі Сєверодонецького "Азоту", створення центру хімічної науки на базі науково-дослідних і навчальних закладів Сєвєродонецька, а також розвиток міської інфраструктури.
"Ми хочемо, крім потужностей, які є в азотному виробництві, наростити ще 50% можливості в нафтохімії і малотоннажному виробництві. Якщо сьогодні 100% - це азотна частина, то ми будемо працювати десь 50 на 50", - зазначив Фірташ, кажучи про розвиток виробничих потужностей сєверодонецького "Азоту". За його словами, вся сировинна база буде побудована в Сєвєродонецьку: "Це говорить про те, що тут будуть досить серйозні вкладення грошей".
Говорячи про готовність підтримати розвиток інфраструктури Сєвєродонецька, Фірташ зазначив: "Ми пообіцяли відновити Льодовий палац, взяти волейбольну команду повністю на своє утримання і вирішити питання прибирання міста". Крім того, буде вирішене одне з головних питань - оновлення тролейбусного парку. "Ми пообіцяли до кінця року купити 10 нових тролейбусів і поставити вам у парк", - сказав він.