ua en ru

Громада Закарпаття наполягає на запобіганні оточенню українських військових в районі Дебальцеве, - нардеп

Громадськість Закарпаття очікує швидких рішень керівництва Збройних сил України щодо ситуації в Дебальцеве, де знаходиться 128-я Мукачівська гірничо-піхотна бригада. Про це написав народний депутат України Віктор Балога у своєму Facebook.

"Отримав актуальну інформацію по Дебальцеве, де стоїть 128-я Мукачівська гірничо-піхотна бригада. Ситуація значно ускладнилася. Йдуть важкі бої, загроза оточення - реальніше, ніж коли-небудь раніше. Треба терміново, до кінця дня приймати рішення. Або посилювати Дебальцевський плацдарм додаткової батальйонною тактичною групою, або відводити людей", - написав Балога.

"Я зі свого боку поінформував про це Президента - до подробиць, про які не можу повідомляти публічно, і готових рішень, запропонованих військовими, які знають як діяти в подібних ситуаціях", - зазначив нардеп.

Балога також підкреслив, що жителі Закарпаття очікують рішень, які допоможуть зберегти особовий склад і уникнути оточення.

"Люди заведені, у разі бездіяльності - реакція громади Закарпаття буде жорсткою. І нехай потім ніхто не дивується. Тому що волонтери, громадські активісти, керівництво 128-ї бригади, бійці, їх родичі з 22 січня всіма можливими способами намагаються домогтися від керівництва ВСУ адекватної реакції на ситуацію в Дебальцеве. Все безрезультатно. Якщо наших військових, не дай Бог, візьмуть в оточення, цього не пробачать нікому", - написав нардеп.

Відзначимо, за даними МВС України, сили АТО деблокували понад 70 українських військових в Вуглегірську.

Нагадаємо, за даними міліції Донецької області, сьогодні в результаті обстрілу Дебальцеве загинули 12 осіб.