ua en ru

Грицак розповів подробиці затримання заступника голови МОЗ Василишина

Грицак розповів подробиці затримання заступника голови МОЗ Василишина Фото: глава СБУ Василь Грицак

Під час затримання правоохоронці вилучили 50 тис. доларів і 320 тис. гривень

Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак розповів подробиці затримання заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина. Про це він заявив на спільному брифінгу з генпрокурором Юрієм Луценком, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час затримання та проведення обшуків нами вилучено 50 тис. доларів і 320 тис. гривень, та інші докази злочинної діяльності", - розповів Грицак.


За його словами, лікарі Олександрівської лікарні брали гроші за проведення операцій і частина грошей передавали Василишину. При цьому заступник міністра був затриманий після п'ятого епізоду отримання мічених грошей в сумі 38 тис. грн.

Крім того, Грицак зазначив, що в ході спецоперації з СБУ співпрацював один із співробітників відділення Олександрівської лікарні.

У свою чергу Луценко уточнив, що спільник Василишина займався "касою" цієї корупційної схеми.

"Це була група сговірників... пан Василишин, який до того був керівником Олександрівської лікарні, він представив колективу цієї лікарні уродженця міста Донецька, Серняка Юрія Петровича, який став займати посаду директора урологічного центру цієї лікарні і особисто розподіляв лікарів на операції, за кожну з яких лікарі вимагали гроші у пацієнтів і здавали цього Серняку",- розповів Луценко.

При цьому він зазначив, що Серняк вже дає свідчення по цій справі.

"Ми п'ять випадку фіксували отримання міченої частини хабара і вчора, нарешті, при отриманні п'ятого епізоду цього хабарництва, був затриманий і Василишин Роман Йосипович, який привіз мічені гроші на дачу своєї дочки і його помічник цієї кримінальної угоди Серняк, який зараз дає викривальні показання, повністю підтверджуючи цю кримінальну схему", - додав Луценко.

Нагадаємо, заступника глави МОЗ зі спільником було затримано сьогодні вночі.