ua en ru

Грицак: Лусварги не планувалося передавати в рамках обміну заручниками

Грицак: Лусварги не планувалося передавати в рамках обміну заручниками Фото: Василь Грицак (flickr.com/Security Service of Ukraine)

Іноземець не міг потрапити в списки обміну заручниками

Бойовик "ЛДНР" Рафаель Лусгвари ніколи не був включеним у списки обміну заручниками. Про це повідомив голова служби безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, Лусварги, як громадянин Бразилії по всім правилам не міг потрапити в списки.

"Лусварги не був у списках на обмін і не міг, адже він громадянин Бразилії. Ми можемо віддати громадянина іншої держави тільки консульському представництву. Ми не могли передавати бразильця на території "ЛДНР" при будь-яких умовах", - заявив Грицак.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, прокуратура на розгляді в суді має намір наполягати на взяття під варту колишнього бойовика "ЛДНР" з Бразилії Рафаеля Лусварги. Зазначається, що засідання відбудеться у Павлоградському районному суді Дніпропетровської області 6 червня 2018 року.

Як відомо, координатор праворадикальної організації С14 Сергій Мазур раніше повідомив, що праворадикали з організації у п'ятницю, 4 травня, затримали колишнього бойовика "ЛДНР" з Бразилії Рафаеля Лусварги.