ua en ru

Грищенко виступив на форумі Ради Європи

Голова комітету міністрів Ради Європи, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко 13 жовтня 2011 р. взяв участь у відкритті 7-ої сесії форуму Ради Європи "За майбутнє демократії", який проходить 13-14 жовтня ц.р. у м. Лімассол (Республіка Кіпр), повідомляє прес-служба МЗС.
У своєму виступі, присвяченому тематиці цьогорічної сесії форуму "Взаємозалежність демократії та соціальна єдність", міністр поділився думками та баченнями основних тенденцій, викликів та взаємозв'язків між демократією та соціальною єдністю.
"Ідея взаємозалежності демократії та соціальної єдності завжди була основною для Ради Європи. Ми не можемо заперечувати зв'язок між соціальною єдністю і демократією, оскільки жодна соціально незахищена людина не може користуватися належним чином своїми демократичними правами. Тому соціальна єдність є необхідною умовою для досягнення таких фундаментальних цілей Ради Європи, як розвиток демократії, захист прав людини та верховенство права", - зазначив у своєму виступі Грищенко.
Глава українського МЗС також зазначив, що питання соціальної єдності знаходить своє чітке відображення у системних реформах, які відбуваються в Україні.

"Ці реформи мають на меті соціальні та економічні зміни і в результаті посилять демократичну систему в нашій країні та підвищать соціальну єдність в українському суспільстві. Очевидно, дуже важливо забезпечити, щоб системні та постійні зміни, модернізація країни відбувалась паралельно зростанню соціальної єдності", - сказав міністр.
Захід відбувся за участю Президента Республіки Кіпр Дімітріса Хрістофіаса, генерального секретаря РЄ Турбйорна Ягланда, комісара ЄС з питань працевлаштування, соціальних питань та політики залучення Ласло Андора та голови Конгресу місцевих та регіональних влад РЄ Кіта Вітмора. Учасниками форуму також були представники урядів, парламентів, громадських організацій держав-членів та спостерігачів РЄ.