ua en ru

Грип в Україні: у школах Вінниці на тиждень продовжили карантин

Грип в Україні: у школах Вінниці на тиждень продовжили карантин Фото: школи закрито на карантин (pixabay.comcoyot)

Карантин продовжено до 12 лютого

У зв’язку із високим рівнем захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у школах та позашкільних навчальних закладах Вінниці на тиждень продовжено карантин. Відповідне рішення під час засідання у вівторок, 6 грудня, ухвалив Вінницький виконавчий комітет, передає прес-служба Вінницької міської ради.

"Для запобігання поширення грипу у позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста вимушені канікули продовжились до 12 лютого включно", - йдеться у повідомленні.

Також керівникам приватних закладів та громадських організацій рекомендовано призупинити проведення заходів з масовим перебуванням дітей.

Зазначається, що на п’ятому тижні захворюваність гострими респіраторними інфекціями продовжує зростати. За медичною допомогою з приводу респіраторних захворювань звернулося 4 тис. 454 вінничан, інтенсивний показник склав 1202,5 на 100 тис. населення, що вище епідемічного порогу (1132,7) на 6,2%.

71,6% із числа хворих становлять діти до 18 років (3189), при цьому 61,4% - це діти вікової групи від 5 до 14 років.

"За цей тиждень госпіталізовано в лікувально-профілактичні заклади міста 119 людей з ознаками захворюваності на гострі респіраторні інфекції, в тому числі 83 дитини (70%)", - повідомляє Вінницька міськрада.

Нагадаємо, у Луцьку із 7 по 11 лютого буде призупинено проведення культурно-масових та спортивних заходів. Також всі школи міста закривають на карантин.